OMSCHRIJVING
Om de kerst in te luiden, een mooi "simpel" 3-luikje, met tartaar van makreel, een crostini met parmaham en een
glaasje met gerookte kip, avocado en sinaasappelpartjes. Met allemaal producten die je (ook) gewoon in de supermarkt kunt vinden.
BEREIDING
Makreeltartaar
Haal de makreel uit zijn vel en verwijder de graten. Prak het vlees.
Schil de komkommer en haal de lijsten er uit met een theelepel. Snijdt de komkommer brunoise. Maak de avocado schoon en snijdt in kleine stukjes.
Besprenkel de avocado met citroensap. Meng de makreel, komkommer, avocado, zure room, citroenrasp en sap, peper en zout.
Maak hiervan met behulp van een kookring een mooie tartaar. Leg er dille op en maak af met grofgehakte pistachenoten.Crostini met paraham
Crostini met paraham
Meng de azijn met de suiker in een steelpan en laat voor de helft inkoken tot een stroop. Laten afkoelen.
Smeer de plakken stokbrood in met olijfolie. Bak deze bruin in een hete koekenpan. Leg ze op het bord, verkruimel er de feta over en een plak parmaham.
Op smaak brengen met peper en zout.
Glaasje met gerookte kip
Snijd met een scherp mes de bovenzijde en onderzijde van de sinaasappel en vervolgens de schil.
Snijd daarna de partjes uit het vruchtvlees. Vang eventueel het sap op voor de dressing of gebruik hier sinaasappelsap uit een pak of fles voor.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil en snijd in kleine stukjes.
Snijd de gerookte kip in blokjes. Vul de glaasjes met een beetje sla, avocado, kip en sinaasappel.
Schep wat van de dressing er overheen en bestrooi met wat ringetjes bosui.