OMSCHRIJVING
Een paar jaar terug ben ik er achter gekomen dat ik andijvie op de verkeerde manier kook. Dat moet je namelijk niet doen. Rauw is deze veel lekkerder!
BOODSCHAPPEN
600 gr
aardappelen
300 gr
andijvie
250 gr
kastanje champignons
bkbakje
gerookte spekjes
50 gr
komijnekaas
200 ml
volle melk
 
nootmuskaat
 
peper en zout
BEREIDING
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Bak de spekjes uit in een koekenpan, voeg de kastanjechampignons en bak deze in ongeveer 6 minuten gaar. Breng de champignons op smaak met peper en geraspte nootmuskaat.

Stamp de aardappelen en maak deze smeuig met wat volle melk. Voeg de spekjes en champignons toe. Snijd de komijnekaas in blokjes en warm deze in de stampot mee.

Zet het gas uit en meng nu de rauwe andijve door de stampot. Breng op smaak met peper en geraspte nootmuskaat en aanvallen maar.
VARIATIES
Nee, zo moet ie!
REACTIES