OMSCHRIJVING
De mooiste manier om koolhydraatarm te koken is toch wel... de BBQ! Mooie stukjes vlees, vis of groente er op en binnen no time heb je een feestje op je bord.

Daarom één pagina puur gewijd aan leuke, simpele bbq gerechtjes voor die mooie zomeravonden.
GERECHTEN


2
ppper persoon
tijgergarnalen
 
 
olijfolie
1 tl
chilipoeder
 
Limoenmayonaise
2 el
mayonaise
1
lenteui
1
knoflook
1
rode peper
dmduim
gember
dmduim
galanga
stnstengel
citroengras
2
limoenbladen
 
verse koriander
1
limoen
 
peper en zout

Doe
allebewaar wat limoen en koriander voor de presentatie
ingredienten voor de limoenmayonaise, met een kneep limoensap in een blender en pureer alles tot een egale massa. Laat dit enkele uren in de koelkast staan. Passeer het mengsel door een
zeef
en bewaar dit in een
potje
.

Meng de olijfolie met de chilipoeder en smeer de gamba's hier mee in.
Grill de gamba's
kortDit is echt een kwestie 2 a 3 minuten. Als ze roze worden zijn ze goed. NOOIT te lang grillen, dan worden ze taai!
op de bbq. Direct pellen en
serveren
met wat verse koriander, limoen en limoenmayonaise
3
ppper persoon
groene asperges
 
olijfolie
1
citroen
 
peper
 
grof zeezout

Zo simpel en zo lekker! Smeer groene asperges in met een mooie olijfolie. Grill deze kort op een hete bbq. Ongeveer een minuut per kant tot dat er grill-strepen op staan. Niet te lang grillen want dan worden ze bitter

Serveren met citroenpartjes, peper en grof zeezout. YAM!
Bron: Weber

1
hele kip
1
blblikje
bier
1
tktakje
rozemarijn
 
Dry rub
10 gr
zout
7 gr
peper
2 gr
rozemarijn (fijngesneden)
2 gr
chilivlokken
1
citroen
 
Parprikaboter
20 gr
boter
5 gr
paprikapoeder

Meng alle kruiden voor de
rub
en
wrijf
de binnenkant en buitenkant hier mee in. Steek de rozemarijn in de kip en plaats de kip
overja, ja... in zijn poeperd inderdaad... get over it
het blikje bier.

Plaats de kolen in de bbq aan de zijkanten zodat je
indirect
kunt grillen. Plaatst de kip nu in het midden van de bbq in een grillbakje en deze in 1 a 1.5 uur met
afgesloten
bbq garen.

Smelt de boter en vermeng dit met de paprikapoeder. De laatste 10-15 minuten van het grillen de kip hiermee insmeren. Kip wordt mooi krokant van buiten, maar blijft mals van binnen door het stomen van het bier. Echt een aanrader!!
2
ppper persoon
lamskoteletjes
 
olijfolie
 
peper en zout
 
verse koriander
 
Harissasaus
2 el
griekse yoghurt
1 el
mayonaise
1 tl
harissa
1 tl
citroensap
 
worcestersaus
1 tl
honing
 
peper en zout

Sappige koteletjes met een licht pittig sausje. Meng alle ingredienten voor de saus. Kruid de lamskoteletjes met peper en zout en smeer licht in met olijfolie.

Grill de koteletjes kort direct boven de kolen. Ongeveer 1 a 2 minuten per kant. Pak even in, in aluminium folie en laat het vlees even rusten. Daarna direct serveren met koriander en harissaus.
1
aubergine
 
ras el hanout
 
olijfolie
 
peper en zout
 
verse basilicum
 
feta
 
verschillende gekleurde tomaatjes

Snijd de aubergine in dikke plakken van ong 1.5 cm. Wrijf deze in met de ras el hanout, zout, peper en olijfolie. Grill deze op de bbq tot er mooie grillstrepen op staan (ong 2-3 min per kant)

Verdeel hier wat feta, tomaatjes en basilicum blaadjes over en druppel er nog wat olijf olie over.
Bron: Frederik

1
watermeloen
 
honing
 
olijfolie
100 gr
parmaham
1
bkbakje
ricotta
1
zkzakje
rucola
 
peper en zout

Niet helemaal koolhydraatarm, maar wel heel erg lekker! Snijd de watermeloen in dikke plakken en smeer deze in met honing en olie.
Grill
de plakken kort op de bbq.

Verdeel
daarna de rucola, parmaham en ricotta hierover. Op smaak brengen met olijfolie, peper en zout.
Met dank aan: Kim

½
spitskool
3
wortels
1
rode ui
2
appels
 
peterselie
 
Dressing
1
citroen (enkel het sap)
eleetlepel
mayonaise of yoghurt
tltheelepel
mosterd
 
peper en zout

Snijd alle groente in dunne reepjes op een mandoline. Meng alle ingredienten voor de dressing. Niet koolhydraatarm, maar wel lekker is wat honing door de dressing.

Meng groente en dressing in een mooie schaal.
REACTIES