OMSCHRIJVING
Ik hou eigenlijk helemaal niet van bietjes, maar op deze manier zijn ze super lekker! Het gerecht is nog vegetarisch ook!! Alijd handig als je mensen kent die daar aan doen.
BOODSCHAPPEN
4
bieten (gekookt)
hnhand
walnoten
50 gr
rucola
bkbakje
ricotta
tltheelepel
mierikswortelcreme
 
verse tijm
 
verse dille
 
verse peterselie
 
olijfolie
 
balsamicoazijn
 
peper en zout
BEREIDING
Snijd de biet in dunne plakjes op de mandoline. Steek daarna mooie rondjes uit met een kookring. Plaats de rondjes op het rek in de
rookoven
en rook de bietjes ong. 15 minuten. Snijd alle kruiden fijn en meng dit met een paar eetlepels ricotta en mierikswortelcreme. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de plakjes biet op een mooie bordjes en leg hier wat rucola over. Hak de walnoten grof en verdeel deze over de carpaccio.

Maak 2 mooie quenelles van de kruiden ricotta met 2 eetlepels en leg deze op de carpaccio.

Afmaken met wat olijfolie en hier en daar wat druppels balsamicoazijn.
VARIATIES
Qua kruiden, groenten en kressen kun je veel mooie variaties maken. Het is maar net welk seizoen het is.
REACTIES