OMSCHRIJVING
Heerlijk om een etentje mee te beginnen. En makkelijk te voren te maken
BOODSCHAPPEN
14 gr | droge gist |
1 tl | suiker |
150 ml | warm water (voor de giststarter) |
300 ml | warm water (voor het deeg) |
800 gr | bloem |
1 tl | zout |
BEREIDING
Meng de gist met 150 ml warm water en laat 5 minuten staan.
In de kitchenaid kneedmachine de bloem en zout mengen.
Het gistmengsel toevoegen en meng dit kort. Voeg de 300 ml warm water toe en kneed dit voor 5 minuten.
Laat het deeg met een schone theedoek over de kom op een warme plaats één uur rijzen.
Druk het lucht uit het deeg en laat nog eens afgedekt 30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in tweeën en maak er 2 rollen van. Snijdt één rol in 6 of 7 stukken, en bol de onderkant met je handen.
Leg ze in een bakblik met wat afstand van elkaar en laat dit weer afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plek.
Strooi er wat bloem over heen (dit gaat makkkelijk met een zeef) en bak de broodjes in een voorverwarmde oven voor 20 a 25 minuten.
Roomboter en grof zeezout erbij en smullen maar.
VARIATIES
Voor een smeuiger deeg kun je roomboter bij het deeg voegen. Qua smeersels kun je zoveel verzinnen: verse pesto, tapenade, aioli... allemaal goed.