Voor de coulis: Schil de bieten en pers deze door de
sap centrifuge
. Kook het sap in tot de helft. Voeg
zoethoutpoederKun je dat niet vinden dan kun je ook 'thee' van zouthout gebruiken. Wel de variant waar geen echte thee in zit.
en de steranijs toe en kook verder in tot de gewenste dikte. Bewaar in een spuitfles.
Snijd twee bieten brunoise.
Snijd de eendenborstfilet op de
velkant
in en wrijf deze in met peper en zout.
Rook
de filet samen met de bietblokjes 10 minuten in een rookoven. Trek de filets vacuum en gaar deze
sousvide
65 ºC voor 25 minuten. Direct afkoelen met koud water en bewaren in de koelkast.
Snijd de augurk brunoise en de appel in lucifers. Besprenkel de appel met citroensap. Snijd de foie gras in mooie plakken en steek uit met een kookring.
Meng de mierikswortel met de griekse yoghurt, maple syrup en zout. Bewaar in een spuitfles.
Voor het serveren: Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen en grill deze kort op de bbq met de velkant naar beneden (ongeveer 2 minuten).
Verwarm de coulis au bain-marie en maak mooie cirkels op een wit bord. Snijd de eend in mooie plakken en garneer met de gerookte bietjes, appel, foie gras en augurk.
Spuit dopjes met de mierikswortelcreme.