OMSCHRIJVING
Mensen vragen wel eens: Is het niet zonde om entrecote of ribeye te gebruiken voor een hamburger? Nou.... NEE dus! Hoe mooier je vlees, hoe lekkerder de burger. Bak de burger echter niet te lang, hij mag rose/rood van binnen blijven.

Om het feestje compleet te maken: MacDonalds saus.
BOODSCHAPPEN
Hamburger
1
ribeye
of
entrecote
1
ei
 
parmezaanse kaas
1
ui
  
Cajun kruidenmix
2 tl
paprikapoeder
1 tl
komijn
1 tl
koriander
1 tl
oregano
1 tl
chilipoeder
½ tl
cayennepeper
 
peper en zout
  
MacDonalds saus
3 el
mayonaise
1 tl
mosterd
1 tl
paprikapoeder
1 el
wittewijn azijn
1
augurk
1
sjalot
½ tl
knoflookpoeder
½ tl
poedersuiker
 
peper en zout
  
Salade
1
little gem sla
1
tomaat
1
komkommer
1
augurk
BEREIDING
Snijd het vlees in kleinere stukken en maal dit in de vleesmolen tot een gehakt.

Voeg het ei, geraspte parmezaanse kaas en de cajunkruidenmix toe en meng dit goed door. Maak er mooie burgers van met behulp van een kookring en bakpapier.

Snijd de augurk en sjalot brunoise (fijn) en meng alle ingredienten voor de saus.

Zorg dat de bbq goed heet is, en grill de burgers
1½ a 2 minutenecht niet langer
per kant voor rood of 2½ a 3 minuten per kant voor rose. Alles langer dan dit is zonde van mooi vlees!

Grill gelijk een paar plakken ui mee.

Laat het weer het niet toe om te bbqen, dan kun je de burgers natuurlijk ook op een grillplaat grillen.

Houd de hamburgers warm in aluminium folie. Snijd de tomaat, komkommer en augurk in plakken. Maak "reepjes" van de little gem. Prestenteer alles nu op een mooi bord.
VARIATIES
Dit recept kan natuurlijk ook gewoon met gehakt, het is dan alleen wel raadzaam dit langer te grillen. Dit hamburgermenu is overigens ook prima te gebruiken als lunch.
REACTIES