Voor de tzaziki: Schil de komkommer, rasp deze fijn en laat deze in een zeef met wat zout uitlekken (eventueel nog wat uit knijpen na een uur).
Snijdt de dille en peterselie fijn en meng alle ingredienten met de komkommer en griekse yoghurt met geperste knoflook, olijfolie en witte wijn azijn.
Verwarm de oven op 200°C. Verhit de grillpan (min. 10 min) en meng ondertussen alle kruiden met het gehakt, een eidooier, en 1 eetlepel olijfolie.
Maak hiervan 6 spiezen.
Snijdt de tomaten in plakken en rooster deze in 15 minuten in de oven met wat zout, peper en olijfolie.
De aubergine in dunne plakken snijden (ca ½ cm). Smeer deze in met
mooie olijfolie en kruid met peper en zout.
Grill de aubergine 2 à 3 minuten per kant (als je mooie strepen ziet zijn ze klaar).
Grill de spiezen totdat ze gaar zijn, smeer ze daarna nog even in met olijfolie.
Plaats alles nu op een mooi bord, met wat koriander er over en wat extra tzaziki er naast.