Meng de gist met een deel van het lauwe water en laat dit staan totdat het gaat schuimen. Maak een berg van de bloem op een schoon aanrechtblad en meng dit met het water en gist. Voeg het zout en olijfolie toe en kneed dit 10 minuten tot een mooi soepel deeg.
Laat dit in een kom een paar uur
rijzen
, bij voorkeur op een koele plek (bv. de garage). Snijdt het deeg in tweeen, maak daar weer een bol van en laat nog 2 uur
rijzen
.
Verwarm de oven op 280°C (of zo hoog mogelijk) met de pizzasteen er in. Bestuif je aanrechtblad met bloem en maak van een bol een dunne bodem (met de
hand
of deegroller). Hou daarbij in de gaten dat de bodem niet plakt aan het aanrechtblad.
Smeer de bodem in met tomatensaus en leg er de toppings op. Bestuif de pizzaschep met bloem. Schuif de pizza er op, en plaats deze op de pizza steen. Dit is soms even
oefenen
. Pizza afbakken in 15-20 minuten.
Pel een knoflook en rasp met de
microplane
. Snijdt de basilicum fijn en meng deze in een kom met de olijfolie en knoflook met wat zout. Zodra de pizza klaar is dit met een kwast hier en daar op de pizza smeren.
Afmaken met rucola, geschaafde parmezaanse kaas. Besprenkelen met olijfolie en verse peper uit de molen er over.YAM!!