OMSCHRIJVING
Nog zo'n mooi stoofgerecht waar je wel wat geduld voor moet hebben. De volgende dag is die nog lekkerder!

Supermals kruidig rundvlees langzaam gegaard in kokosmelk en limoenblad met een klein pitje.
BOODSCHAPPEN
750 gr
riblappen
4
sjalotjes
5 tn
knoflook
6
kemirienoten
( ! )Eet kemirienoten nooit rauw
dmduim
gember
dmduim
galangal
ststengel
citroengras
4
verse salambladen
5
verse limoenbladen
1
rode peper of
 5
lombok pepers
1 el
trassi
2 tl
komijnzaad
2 tl
korianderzaad
1 tl
kurkuma
blblik
kokosmelk
 
zonnebloemolie
 
peper en zout
 
ddag
geduld
 
200 gr
sperziebonen
 
bloemkoolrijst (optioneel)
 
verse koriander
BEREIDING
Snijd de riblappen in
stukjes
en laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Rooster
in een koekenpan het korianderzaad en komijnzaad en maal dit in een
vijzel
tot een fijn poeder.

Maak de gember, galangal, knoflook en sjalot schoon en snijd in kleinere stukken. Week de lomboks in warm water of snijd de rode peper fijn.

Doe al deze ingrediënten in een
blenderJe kunt ook alles met de vijzel doen, maar dat is veel werk!
, samen met de kemirienootjes, trassi, kurkuma en een snuf zout samen met wat zonnebloemolie en blend dit tot een smeuïge pasta (
boemboe
).

Verhit wat zonnebloemolie in een wok en
bak
de boemboe voor 5 minuten rustig aan.

Doe het
rundvlees
er bij en bak dit totdat het vlees bruin is.

Verwijder het buitenste blad van de citroengras en kneus deze. Doe de kokosmelk, samen met de citroengras, salambladen en limoenbladen bij het rundvlees en laat dit op laag vuur 4 uur
stoven
met de deksel op de pan.

Haal daarna de citroengras en limoen/salambladen er uit en laat rustig inkoken totdat de saus de gewenste dikte heeft.

Laat afkoelen en zet de pan één dag/nacht in de koelkast.

Warm het gerecht weer op en serveer deze met sperziebonen en/of bloemkoolrijst en verse koriander.
VARIATIES
Op internet vindt je talloze varianten van dit gerecht.
REACTIES