OMSCHRIJVING
Rolletjes van gegrilde aubergine of courgette met een mooie luchtige vulling in tomatensaus. Ook ideaal voor een lunch.
BOODSCHAPPEN
Rolletjes
1
aubergine
of
courgette
1
portie tomatensaus
(homemade)
 
(optioneel) rucola
 
Vulling
200 gr
ricotta
1
ei
tnteen
knoflook
1
buffelmozarella
 
parmezaanse kaas
 
verse basilicum
 
peper en zout
BEREIDING
Verwarm de oven op 200°C. Verhit de grillpan (min. 10 min). De aubergine in dunne plakken snijden (ca ½ cm). Smeer deze in met mooie olijfolie en kruid met peper en zout. Grill deze 2 à 3 minuten per kant (als je
mooie strepen
ziet zijn ze klaar).

Hak de mozarella fijn, rasp de parmezaan en snipper de basilicum fijn. Meng alle ingredienten voor de vulling door elkaar. Doe een volle theelepel vulling op een aubergine, rol deze op en leg deze in een ovenschaal met tomatensaus.

Zet de ovenschaal een half uur in de oven... of nog beter... een half uur op de bbq (indirect). Garneer met fijn gesneden basilicum of rucola.
VARIATIES
Je kunt bij dit gerecht voor courgette of aubergine kiezen.

Het basismengsel van ei en ricotta kun je natuurlijk ook mengen met andere ingredienten, bv tijm en rauwe ham. Of fijn gesneden gerookte zalm en fijngesneden sjalot.
REACTIES