OMSCHRIJVING
Een variant op de courgetti met slierten van courgette en een fris romige saus, tonijn, champignons en dille. Een makkelijk receptje, dus ook geschikt voor doordeweeks.
BEREIDING
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in een hapjespan of wok.
Laat de tonijn uitlekken en voeg deze toe. Bak dit zachtjes 5-10 mee. Blus af met een scheut witte wijn en laat nog even sudderen om de alcohol te verdampen
Snijd de champignons in partjes en voeg dit aan het tonijnmengsel, samen met wat zout en peper.
Snijd de courgette op de mandoline in tagliatelle slierten. Snijd wat overblijft van de courgette in blokjes.
Voeg de mais en blokjes courgette toe en bak dit kort mee. Daarna de crème fraiche erbij en laat dit 2 a 3 minuten mee warmen. Breng op smaak met peper en zout.
Wok de tagliatelle in een wok met wat olijfolie, of stoom dit kort boven een pan met water. In beide gevallen ongeveer 2 minuten.
Snijd de dille fijn en meng dit door de saus.
Pak een mooi diep rond bord, schep hier de tonijn/saus in, Draai mooie rolletjes van de tagliatelle met vork en lepel, en leg deze bovenop de saus. Garneer met wat takjes dille.