750 gr | kippendijfilet |
Pekel | |
50 gr | zout |
1 l | water |
Marinade | |
3 el | griekse yoghurt |
1 | rode peper |
1 dmduim | gember |
1 tnteen | knoflook |
1/2 bolja... een halve bol! | knoflook |
1 el | |
verse koriander | |
2 tl | citroensap |
Saus | |
2 | uien |
1/2 bolja... een halve bol! | knoflook |
1 el | tomatenpuree |
1 | blik tomaten |
300 ml | |
1 blblik | kokosmelk |
1 hnhand | cashewnoten |
1 | rode peper |
1 dmduim | gember |
2 tnteen | knoflook |
3 el | griekse yoghurt |
2 el | |
1 tl | chilipoeder |
1 tl | fenegriek |
1 tl | kurkuma |
verse koriander | |
pompoenpitten | |
peper en zout | |
Rijst | |
1 | bloemkool |
of | naan (!) |
25 g | korianderzaad |
15 g | groene kardemompeulen |
9 g | zwarte kardemompeulen |
25 g | kaneelstokjes |
18 g | peperkorrels |
6 g | kruidnagel |
30 g | komijn zaad |
5 g | nootmuskaat |
1 | gedroogd laurierblad |
1 pkpakje | roomboter |
300 g | bloem |
125 ml | warm water |
3 el | griekse yoghurt |
21 g | bakkersgist |
1 tl | suiker |
1 tl | zout |
1 tnteen | knoflook |
koriander | |
ghee |